Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Timofti: Indiferent cine cîștigă alegerile în România, relațiile cu Moldova vor rămîne apropiate

3 noi. 2014,, 11:50   Politică
2128 0
Foto: elldor.info
Șeful statului, Nicolae Timofti, a declarat că pentru autoritățile de la Chișinău nu contează cine va cîștiga alegerile prezidențiale din România, întrucît se arată convins că cele două țări vor avea relațiile apropiate. Declarația a fost făcută de Timofti, în cadrul unui interviu pentru Televiziunea Română, notează NOI.md.

„Știu că toți acei care vin la putere își doresc apropierea Republicii Moldova de România în sensul bun al cuvîntului. Să fim împreună, să fim cu aceleași gînduri, cu aceleași idei și să facem totul ca pe ambele maluri ale Prutului, oamenii să se simtă bine si să-și cunoască identitatea, să aibă un nivel de trai ridicat. Asta este esența relațiilor noastre. Indiferent cine cîștigă în România, relațiile vor fi apropiate cu Republica Moldova”, a precizat Timofti.

Șeful statului și-a exprimat încrederea că după scrutinul parlamentar din 30 noiembrie, Republica Moldova va continua să fie guvernată de forțe pro-europene. În ceea ce privește contextul geopolitic regional, Timofti a precizat că pericolul persistă.

“Republica Moldova a avut un comportament corect față de vecinii săi, față de alte state. Sînt alte forțe care au interes în această zonă în care noi ne aflăm, situația nu poate fi determinată, controlată numai de Republica Moldova. Vedem ce a avut de suferit Ucraina. Cred că conducerea Rusiei va aprecia corect situația în care a adus lumea, și mai cu seamă Europa, și va face tot posibilul ca acest conflict să fie rezolvat pe cale pașnică, prin dialog” , a menționat Timofti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?