X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

La Comrat a avut loc Festivalul Vinului 2014

3 noi. 2014,, 09:45   Societate
2786 0
Foto: noi.md
Pe 2 noiembrie la Comrat a avut loc Festivalul Vinului 2014. Capitala autonomiei găgăuze a fost vizitată de oaspeţi din mai bine de 14 ţări ai lumii, precum şi de reprezentanţii misiunilor diplomatice, acreditate în Moldova, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al başcanului, numeroşii vizitatori ai Festivalului au fost salutați de către Prim-ministrul Moldovei Iurie Leancă, başcanul Găgăuziei Mihail Formuzal şi preşedintele Adunării Populare a autonomiei Dmitri Constantinov.

Festivalul a fost deschis de către preşedintele Comitetului organizatoric, prim-viceguvernatorul autonomiei Valeri Ianioglo, care a menţionat că vinurile găgăuze sînt apreciate şi se bucură de respect în întreaga lume, fapt confirmat de un număr impunător de vizitatori, întruniţi anual de Festivalul Vinului al autonomiei.

Şeful Găgăuziei Mihail Formuzal i-a mulţumit Premierului pentru atenţia şi susţinerea acordată. Pentru prima oară în acest an Guvernul Moldovei a alocat pentru desfăşurarea Festivalului Vinului în Găgăuzia 100 de mii de lei. Başcanul le-a dorit vinificatorilor succese şi pieţe stabile de desfacere. „Îmbunătăţiţi calitatea vinurilor, promovaţi-le prin întreaga lume, ca toţi să ştie că Găgăuzia este capitala vinicolă a Moldovei”, a spus el.

Prim-ministrul Iurie Leancă a menţionat că Festivalul Vinului în Găgăuzia este un eveniment remarcabil pentru sudul Moldovei. „Este o iniţiativă bună, un eveniment care contribuie la îmbunătăţirea calităţii vinurilor, contribuie la aceea ca cei mai buni producători să se bucure de respectul şi aprecierea societăţii, a consumatorilor”, a specificat Iurie Leancă. În afară de aceasta, prim-ministrul a atenţionat asupra necesităţii renaşterii culturii consumului vinurilor calitative pe piaţa internă şi evenimentul de astăzi, de asemenea, va contribui la acest fapt.

Iurie Leancă a comunicat că nu a venit în autonomie cu mîinile goale şi a transmis 6 microbuze pentru transportarea elevilor în şase licee din autonomie: în Vulcăneşti, Ceadîr-Lunga, Comrat şi în satul Chioselia Rusă.

Din numele corpului diplomatic ambasadorul Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov, a lansat un mesaj de salutare. „Voi spune deschis că diplomaţilor le plac vinurile voastre. Vinurile din Găgăzia au un renume mondial”, a spus el. După inaugurarea oficială a Festivalului Vinului oaspeţii au vizitat toate gospodăriile. Apoi başcanul Găgăuziei şi Prim-ministrul i-au servit în curtea Başcanului pe toţi doritorii cu vinuri găgăuze.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?