Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Primul Land Rover Discovery Sport a coborât de pe conveierul uzinei

31 oct. 2014,, 17:08   Ştiri Auto
3454 0
Foto: land rover
Primul Land Rover Discovery Sport a coborât de pe conveierul uzinei din Heylvud, Marea Britanie. Noua mașină de teren va fi transmisă staff-ului companiei Virgin Galactic, unde va participa la procesul de pregătire și lansare a primelor în lume zboruri cosmice comerciale.

Cel mai practic și funcțional crossover de clasa premium, Discovery Sport este primul reprezentant al familiei mașinilor Discovery. Modelul îmbină configurația scaunelor «5+2» în interiorul tradiționalului automobil de teren ci 5 locuri, cu inegalabila capacitate de a parcurge orice tip de drum a unui Land Rover. Lansarea modelului este o nouă etapă în dezvoltarea șirului de modele a companiei Jaguar Land Rover , în cadrul realizării scopului final – de a prezenta, în următorii 5 ani, 50 de automobile noi.

În cadrul ceremoniei Land Rover la Heylvud, Discovery Sport a fost transmis lui Stephen Attenborough, director comercial Virgin Galactic, care a mai participat la proiectele comune cu Land Rover . Compania Virgin Galactic va utiliza automobilul în activitatea sa din Marea Britanie. Noul Discovery Sport va deveni parte a parcului de mașini, oferite de Land Rover pentru Virgin Galactic în cadrul parteneriatului global al celor două branduri britanice.

Murray Dietsch, director de programe Land Rover: «Am fost foarte mândru când primul Discovery Sport a coborât de pe banda rulantă a centrului de producere din Heylvud. Transmitem bucuroși cheile mașinii echipei Virgin Galactic. Noul model întruchipează principiul de bază Land Rover – a depăși hotarele obișnuite, iată de ce această mașină de teren este transmisă companiei Virgin Galactic».

Uzina din Heylvud mai produce și Range Rover Evoque, modelul care arată cel mai înalt ritm de creștere a vânzărilor în istoria Land Rover. Grație recentelor investiții, în ultimii 4 ani suprafețele uzinei s-au dublat, iar numărul locurilor de muncă s-a triplat, astăzi la Heylvud muncesc 4750 oameni.
Premiera mondială on-line Discovery Sport a avut loc în septembrie – spectatori din lumea întreagă au putut viziona filmul turnat la centru Spaceport America. Prezentarea automobilului era însoțită de anunțul concursului Land Rover Galactic Discovery, care va permite ca 4 admiratori ai mărcii să câștige un zbor în cosmos împreună cu Virgin Galactic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?