Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

MIRACOLUL PE CARE IL POATE FACE PARACETAMOLUL PENTRU CORPUL TAU

1 noi. 2014,, 01:00   Externe
6559 0
Foto: kfetele.ro
Anumite parti din creierul tau implicate in durerea fizica pot controla discomfortul mental. Paracetamolul ar putea face ca deciziile dificile sa fie mai usoare si sa nu-ti mai dea atatea dureri de cap. Se pare ca unele parti din creier implicate in durerea fizica ar putea fi implicate si in durerea mentala.

Pastilele pentru reducerea durerii fizice ar putea fi folosite pentru a reduce situatiile de neliniste care ne cauzeaza durerea psihologica, precum cheltuirea banilor sau vinderea bunurilor.

Oamenii de stiinta le-au dat voluntarilor fie doua pastile de paracetamol, fie doua pastile placebo. Dupa o jumatate de ora, participantii au fost rugati sa aleaga dintre doua puzzle-uri pe care si-ar dori sa le faca.

In mod normal, dupa ce alegem dintre doua lucruri la fel de atractive, rationalizam decizia, pretinzand ca nu ne-a placut niciodata lucrul la care am renuntat. Acest lucru face ca decizia sa fie mai putin dureroasa. Insa cand voluntarii au fost nevoiti sa acorde note puzzle-urilor a doua oara, cei care au primit paracetamol au dat note mai bune celor respinse, comparativ cu ceilalti.

Oamenii de stiinta au scris in "Journal of Experimental Social Psychology" ca medicamentul poate diminua durerea luarii unei decizii. "Atunci cand oamenii iau decizii, folosesc cuvinte relationate cu durerea fizica. Spun ca "ii doare" cand isi vand casa, ca sunt "distrusi" cand retrag bani dintr-un fond mai devreme decat si-ar fi dorit.", spune unul dintre medici.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?