X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

UE a alocat 273 de mii de euro pentru acordarea ajutorului social în cinci raioane

31 oct. 2014,, 17:00   Societate
3147 0
Foto: mszn27.ru
Uniunea Europeană (UE) va acorda 273 de mii de euro pentru implementarea proiectului pilot al serviciului social "Echipa mobilă" în cinci raioane ale republicii.

Potrivit agenţiei "Infotag", vineri, într-o conferinţă de presă, coordonatorul proiectului, Ludmila Malcoci, a spus că scopul acestuia este de a acorda ajutor specializat unui număr de 160 de copii şi adolescenţi cu nevoi speciale.

"Acesta este un ajutor atît în obţinerea accesului la educaţie – înregistrarea în grădiniţe de copii şi şcoli, cît şi în obţinerea aptitudinilor de muncă. Rezolvarea problemei de integrare în societate a acestei pături a populaţiei este unul dintre obiectivele principale. Şi statul, şi familiile în care sînt astfel de copii se confruntă uneori cu probleme dificile", a spus asistentul social.

Prin proiect au trecut peste 500 de specialişti, inclusiv 80 de directori de şcoli şi primari.

"Echipa mobilă" a început să activeze în cinci raioane ale republicii, acordînd ajutor medical gratuit.

„Datorită apariţiei unui astfel de serviciu, am reuşit să readucem la viaţă tineri talentaţi, să le redăm încrederea în forţele proprii. De asemenea, angajaţii instituţiilor de învăţămînt şi ai grădiniţelor de copii au acumulat experienţă de lucru cu copiii invalizi care au nevoie de îngrijiri. Copiii cu nevoi speciale sînt parte a societăţii noastre şi au nevoie de ajutor”, a spus preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma.

Circa 100 de copii cu grade severe de invaliditate din raioanele Anenii Noi, Dubăsari, Sîngerei, Făleşti şi Ungheni au devenit participanţi ai programului de ajutor social "Echipa mobilă". Din grupul de specialişti fac parte angajaţi ai Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Sănătăţii, Educaţiei. Echipele mobile au vizitat copii la cererea tutorilor acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?