Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Șeful statului a decretat pentru mîine zi de doliu național

31 oct. 2014,, 16:15   Societate
4932 6
Foto: moldova24.net
Ziua de 1 noiembrie a fost declarată zi de doliu național, în legătură cu decesul jurnalistului Constantin Tănase. Un decret în acest sens a fost semnat astăzi de președintele Nicolae Timofti, notează NOI.md.

În decretul președintelui se precizează că decizia a fost luat în semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a remarcabilului jurnalist, susținător activ al mișcării de renaștere națională, semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova, publicist și scriitor, Constantin Tănase.

În toate localitățile republicii vor fi arborate în bernă drapelele de stat, iar începînd cu ora 12.00 se va cinsti memoria jurnalistului trecut în neființă prin păstrarea unui moment de reculegere. Totodată, autorităţile publice, întreprinderile şi organizaţiile sînt îndemnate să renunţe la desfăşurarea, acţiunilor distractive în masă pe 1 noiembrie.

Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova” va organiza transmiterea în direct a ceremoniei funeraliilor jurnalistului Constantin Tănase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?