X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Kievul a iniţiat un dosar penal pe numele unui artist rus care s-a filmat cum trage în militari ucraineni (VIDEO)

31 oct. 2014,, 15:38   Externe
4836 6
Foto: hvylya.net
Kievul a iniţiat un dosar penal pe numele actorului rus Mihail Porecenkov. Artistul este învinuit că a participat, alături de separatiştii proruşi, la luptele pentru acapararea aeroportului din Doneţk. Anunţul a fost făcut de ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, pe o reţea de socializare.

Dosarul penal a fost deschis după ce în presă au apărut imagini în care se vede cum actorul rus împuşcă în soldaţii ucraineni alături de insurgenţii proruşi din Doneţk. Pentru acest fapt, Mihail Porecenkov va fi dat în căutare internaţională şi riscă pînă la 15 ani de închisoare. El a declarat, ulterior, că imaginile au fost trucate, iar gloanţele oarbe.

Separatiştii proruşi încearcă încă din luna mai să preia controlul asupra aeroportului din Doneţk, controlat de armata ucraineană. Cel puţin un civil a murit, iar altul a fost rănit în urma schimburilor de focuri care au avut loc în ultimele 24 de ore în regiune.

În total, insurgenţii proruşi au deschis de 45 de ori focul asupra soldaţilor ucraineni. Cea mai gravă situaţie este în oraşul Sciastie, unde rebelii proruşi au atacat soldaţii ucraineni cu mortiere şi tancuri şi au încercat să preia controlul asupra termocentralei din localitate.

Între timp, Rusia a mai trimis un convoi umanitar în Doneţk şi Lugansk, despre care autorităţile de la Kiev spun că nu au fost informate oficial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?