X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Chirtoacă și-a cerut scuze de la chișinăuieni în numele Primăriei

31 oct. 2014,, 14:30   Societate
3653 0
Foto: newsmoldova.md
Primarul Dorin Chirtoacă a amintit locuitorilor capitalei că începînd de mîine, 1 noiembrie, microbuzele vor circula conform noilor itinerare stabilite de Primărie. În acest sens, edilul a menționat că reforma transportului public din capitală este una incomodă, dar necesară, notează NOI.md cu referire la declarațiile primarului.

Potrivit lui Chirtoacă, scopul principal al modificările operate în rețeaua de transport public ține de asigurarea securității și disciplinei în trafic.

„Va fi mai complicat, cel puțin o perioadă, pentru pasageri să-și găsească ruta potrivită. Rămîne ca începînd de mîine să avem răbdare. Presupun că vor fi nemulțumiri, insinuări, speculații de ordin politic, mai ales că este campanie electorală. Conștientizăm faptul că troleibuzele și autobuzele vor fi mai încărcate. Dimineața este aproape imposibil să prinzi un loc confortabil în troleibuz, însă, din păcate, deocamdată nu putem face altceva. Vreau să ne cerem scuze din partea noastră, a Primărie, în fața tuturor locuitorilor pentru incomoditățile care vor fi începînd de mîine”, a spus primarul.

Potrivit lui Chirtoacă, în adresa Primăriei nu a parvenit nicio obiecție de la transportatori pe marginea modificării itinerarelor, lucru pe care municipalitatea îl califică drept un semnal pozitiv. Totodată, primarul a anunțat că în 2015, autoritățile ar putea reveni la problema revizuirii taxelor de călătorie în transportul public.

„Pînă la ora actuală noi nu am primit nicio contestație din partea niciunui administrator de rută, ceea ce înseamnă că documentele rămîn în vigoare. Admitem că anumite prevederi pot fi modificate. Se va reveni suplimentar pe fiecare rută în parte, dacă vor exista nemulțumiri”, a conchis primarul.

Precizăm că noua reţea de rute de microbuz, prevede, în primul rînd, excluderea rutelor de maxi-taxi care dublează rutele de troleibuz sau autobuz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?