Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ghimpu: Coaliția încearcă să intimideze PL prin intentarea dosarelor penale

31 oct. 2014,, 11:50   Politică
5805 3
Foto: mihai.ghimpu.wordpress.com
Mihai Ghimpu afirmă că perchezițiile organizate astăzi la domiciliul părinților lui Dorin Chirtoacă au scopul de a intimida Partidul Liberal. Astfel a comentat liderul formațiunii intentarea unui dosar penal în care este vizat fratele edilului, Lucian Chirtoacă. Declarațiile au fost făcute astăzi în cadrul unui briefing, relatează NOI.md.

Politicianul a ținut să precizeze că dosarul ar fi fost intentat la comanda partidelor de guvernare, iar perchezițiile ar fi fost efectuate fără vreun temei juridic. Acesta a anunțat că polițiștii nu au găsit nimic la domiciliul părinților lui Dorin Chirtoacă.

„PLDM în comun cu PD au hotărît să intimideze Partidul Liberal. Tot ce spun ei este fictiv. Nici procurorii, nici judecătorii nu verifică acest lucru, pur și simplu au pus în aplicare o schemă, cu încălcarea gravă a prevederilor Codului de procedură penală. La sigur este o acțiune cu caracter politic de intimidare a PL, fiindcă Dorin Chirtoacă este prim-vicepreședintele PL, este primar și este ruda mea”, a menționat Ghimpu.

Politicianrul a transmis și un mesaj la adresa liderilor Coaliției, precizînd că după alegeri se va asigura ca legea să fie din nou în capul mesei. „Auziți! Eu vă aștept și la mine acasă. Demonstrația că sînteți mai fariseici, decît comuniștii. Și vreți guvernare democratică? Asta înseamnă guvernare democratică? Nici pe timpul guvernării comuniste nu a fost intimidată lumea așa cum a fost intimidată de către guvernarea proeuropeană”, a spus Ghimpu.

Precizăm că dosarul penal în care este vizat fratele lui Dorin Chirtoacă a fost intentat acum o lună pentru evaziune fiscală. Polițiștii au depistat o serie de nereguli în contractele de prestare a serviciilor, încheiate de agenția de publicitate, ce aparține lui Lucian Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?