X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ministerul Agriculturii cere Băncii Mondiale resurse suplimentare pentru compensaţiile destinate pomicultorilor

31 oct. 2014,, 11:00   Economie
2483 3
Foto: gazeta.uz
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) mizează pe sprijinul financiar nerambursabil din partea Băncii Mondiale (BM) pentru a achita compensaţii pomicultorilor, a căror recoltă a fost afectată de îngheţuri. Informația a fost comunicată agenției "Infotag" de către viceministrul Vlad Loghin.

El a amintit că "iniţial Moldova spera la un credit de $10 milioane din partea BM pentru pomicultori, ale căror terenuri nu depăşeau 15 ha, însă situaţia de forță majoră ne obligă să acţionăm altfel".

"Acum sperăm că o parte din aceşti bani vor fi acordaţi sub formă de grant, deoarece situaţia din nordul republicii cere soluţii urgente", a menţionat Loghin.

Potrivit lui, contrar afirmaţiilor unor politicieni şi agricultori că îngheţurile au nimicit merele pe copaci, "marea parte a fructelor este bună pentru prelucrare".

Anterior un grup de producători agricoli a solicitat Guvernului să identifice 60-70 milioane de lei pentru ajutor pomicultorilor, ameninţînd cu ample acţiuni de protest. În opinia lor, compensaţiile trebuie să constituie 1,5-2 lei pentru un kilogram.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?