Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Avarie la Hidrocentrala Electrică Moldovenească

31 oct. 2014,, 10:20   Societate
10185 1
Foto: tiras.ru
Ieri, la CERS Moldovenească, situată în Transnistria (or. Dnestrovsk), care aparţine grupului rus „Inter RAO”, s-a produs o avarie, în urma căreia în reţelele electrice din regiunea Odessa s-a înregistrat o scădere bruscă a tensiunii electrice. Anunțul a fost făcut de mediile de informare în masă ucrainene, cu referire la reprezentanţii întreprinderii „Odessaoblenergo” , relatează NOI.md.

Serviciul de presă al întreprinderii a precizat că la CERS Moldovenească au fost avariate 4 blocuri energetice concomitent. Reprezentanţii „Odessaoblenergo” au precizat că în funcţionarea sistemului energetic unic, creat în urmă cu multe decenii, nu s-a schimbat nimic şi acesta funcţionează după principiul circular: Moldova, Ucraina, Rusia.

Deoarece în regiunea Odessa nu există propriul generator de energie electrică, iar Odessa este un punct terminus al circuitului, au apărut probleme serioase legate cu asigurarea cu energia electrică. Regiunea Odessa este singură regiune din Ucraina care nu dispune de surse proprii pentru generarea energiei electrice şi în caz de accident ea nu poate fi recuperată.

Reprezentanții „Odessaoblenergo” au reamintit că ei doar transportă consumatorilor energia electrică, dar nu o produc. „Datorită unor dispozitive automate de reglare a tensiunii electrice, situaţia poate fi controlată. Anume cu ajutorul lor am reuşit să menţinem tensiunea la un anumit nivel. Specialiştii noştri fac tot posibilul pentru a soluţiona problema. În momentul de față Hidrocentrala Electrică Moldovenească a conectat două blocuri şi nu există motive deosebite pentru îngrijorare. Dar dacă situaţia se va repeta, noi nu excludem posibilitatea deconectării întregului oraş Odessa”, a comunicat Serviciul de presă al întreprinderii.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?