X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Parlamentul European va ratifica Acordul de Asociere dintre R. Moldova şi UE în luna noiembrie curent

31 oct. 2014,, 08:45   Politică
3581 2
Foto: mfa.gov.md
Parlamentul European va ratifica Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană pe 13 noiembrie curent. Declaraţia a fost făcută astăzi la Chişinău de președintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Serghei Stanishev, care a susţinut o conferinţă de presă alături de liderul Partidului Democrat din Moldova Marian Lupu, informează MOLDPRES.

Serghei Stanishev a declarat că Acordul de Asociere reprezintă un suces esenţial pentru calea europeană a R. Moldova. “Sînt impresionat ca parcursul european al Moldovei este de perspectivă, iar ţara are rezultate mult mai impresionante decît alte state din regiune“, a declarat oficialul.

Marian Lupu a specificat că unul dintre mesajele cu care au venit la Chişinău reprezentanţii PES este susţinerea parcursului european al Republicii Moldova.

Acordul de Asociere dintre R. Moldova şi UE a fost semnat pe 27 iunie curent. Acesta a fost ratificat de Parlamentul de la Chişinău pe 2 iulie, procedură pe care trebuie să o parcurgă organele legislative ale tuturor statelor membre ale UE. Printre ţările care au ratificat pînă în prezent documentul se numără România, Estonia, Letonia, Lituania, Bulgaria, Malta şi Slovacia.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?