Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Afiş cultural, 31 octombrie

31 oct. 2014,, 10:00   Societate
2583 0
Foto: viza.md
Concerte

La ora 18:00, pe scena Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” va răsuna una dintre cele mai frumoase creaţii ale secolului XX – „Simfonia mării” (A Sea Symphony), de Ralph Vaughan Williams. De asemenea, violonistul Alexandru Voitovici va interpreta în cadrul Concertului pentru vioară şi orchestră creații de Dmitri Şostakovici.

Teatru

Pe scena Teatrul Dramatic Municipal „Pe strada Trandafirilor", cu începere de la ora 18:00, va avea loc o premieră a spectacolului-mărturisire „Redaţi-mi viaţa, vă rog”, după piesa „Luna şi transformerul” de A. Krupin. Spectacolul reprezintă un monolog al unui adolescent, care întotdeauna se simte singuratic. Preţul biletelor variază între 40 şi 100 de lei.

Teatrul „A.P. Cehov” va prezenta spectacolul în două acte „Pescăruşul”.

Pentru copii

Pe arena mică a circului din capitală vor evolua artiștii Circului de Stat din Chișinău cu noul program „Circul copilăriei mele”. Spectacolele vor avea loc în intervalul orelor 18:00-20:00. Prețul biletelor variază între 180 și 250 de lei.

Shopping „MallDova” organizează între orele 18:00 şi 20:00 ateliere de creaţie, Body Art şi distracţii cu animatori. În cadrul petrecerii copiii vor fi învăţaţi să creeze costume, măşti şi să încrusteze dovleci. În afară de aceasta, va avea loc un show inedit cu dansuri, cîntece şi numeroase concursuri cu premii valoroase. Intrarea va fi liberă.

Centrul de divertisment „Toyland”, situat pe bulevardul Moscovei, invită părinţii şi copiii să participe pe 31 octombrie, cu începere de la ora 18:00, la un show cu animatori, concursuri şi surprize, cu o singura condiţie – toţi să vină la sărbătoare mascaţi. Intrarea va fi liberă.

Expoziţii

În perioada 30 octombrie – 2 noiembrie, între orele 10:00 şi 18:00, la CIE „Moldexpo” se desfăşoară Expoziţia Internaţională Specializată „Moldova Fashion Expo”, ediţia a XIV-a. Obiectivul principal al Expoziţiei este susţinerea producătorilor moldoveni în implementarea noilor tehnologii, a proiectelor de design, promovarea produselor autohtone pe pieţele locale şi cele străine. Organizatorii Expoziţiei au mai inclus în program prezentarea modelelor vestimentare, precum şi prezentări ale noilor tendinţe de modă. Preţul unui bilet este de 5 lei.

În perioada 17 octombrie – 4 noiembrie, la Galeria de Artă a Ambasadei Ungariei se desfăşoară un vernisaj de tablouri ale pictoriţei Anastasia Sidorenco, în vîrstă de 22 de ani. Intrarea la expoziție este liberă de luni pînă vineri, de la 11.00 pînă la 12.00.

Iubitorii de artă vor putea vizita la Muzeul Naţional de Artă expoziţia de pictură a renumitului sculptor belgian şi francez Idel Ianchelevici, care va rămîne deschisă pînă la 15 noiembrie.

În plus, la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” a fost deschisă Bienala Internaţională de Arte Decorative Aplicate, ediţia a III-a, care va familiariza vizitatorii cu multitudinea diverselor direcţii de artă şi posibilităţile artei decorative aplicate în epoca modernă.

Cinema

În perioada 30 octombrie – 2 noiembrie, la cinematograful „Odeon” va demara proiectarea filmelor de animaţie, trailerelor şi clipurilor publicitare Anim'est Chişinău, ediţia a IV-a. Proiecţiile vor fi derulate între orele 12:00 şi 23:00. Preţul biletelor variază între 30 şi 200 de lei.

Cinematograful „Patria” va continua difuzarea comediei ruse „Amar.2”, cu Serghei Svetlakov în rolul principal. Preţul biletelor variază între 20 şi 100 de lei.

Reţeaua de cinematografe „Patria-Multiplex” oferă amatorilor formatului 3D posibilitatea să se familiarizeze cu uimitoarea poveste a transformării unui robot experimental binevoitor într-o maşină invincibilă de luptă, în desenul animat „Cei 6 supereroi”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?