X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CEC-ul nu este deranjat de „surpriza neplăcută” a comuniștilor

30 oct. 2014,, 17:20   Politică
4727 2
Foto: newsmoldova.md
Comisia Electorală Centrală nu are nimic împotriva inițiativei Partidului Comuniștilor privind numărarea voturilor în paralel cu CEC, la scrutinul din 30 noiembrie. Declarație a fost făcută vicepreședintele Comisiei, Ștefan Urîtu, pentru NOI.md, după ce PCRM a anunțat recent că intenționează să facă publice rezultatele scrutinului înaintea CEC-ului.

Funcționarul se arată convins că reprezentanții PCRM nu vor putea face concurență Comisiei Electorale Centrale în ceea ce privește calcularea voturilor. Acesta a ținut să precizeze că unicele rezultate valabile vor fi cele anunțate oficial de instituție.

„Noi salutăm această inițiativă. Codul Electoral nu interzice monitorizarea modului în care se desfășoară alegerile și numărătoarea paralelă a voturilor, atît timp cît aceasta acțiune nu constituie o imixtiune în activitatea Comisiei Electorale Centrale. Cu toate acestea, rezultatele acceptate vor fi doar cele comunicate de CEC. În cazul în care rezultatele se vor diferenția, le putem vedea doar ca suspiciuni, dar nu le putem considera ca fiind credibile. Sînt sigur însă că ei nu vor putea să comunice rezultatele finale înaintea noastră”, a precizat Ștefan Urîtu.

Demnitarul a mai anunțat că după închiderea secțiilor de vot, instituția va publica datele preliminare pe site-ul CEC, iar informațiile vor fi actualizate din oră în oră. Potrivit funcționarului, în fiecare din cele peste 2000 de secții de vot din țară va fi repartizat cîte un operator, care va furniza în regim online aceste date.

„Ne-am propus drept scop ca încrederea cetățenilor în rezultatelor alegerilor să fie cît mai înaltă, să asigurăm credibilitatea rezultatelor, astfel încît cetățenii să fie convinși că totul s-a desfășurat în mod legitim”, a conchis Urîtu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?