X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

La „Moldexpo” se desfășoară Săptămîna Modei (VIDEO)

30 oct. 2014,, 17:45   Business
5459 2
Foto: noi.md
La Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” se desfășoară a 14-a Expoziție internațională specializată „Moldova Fashion Expo”. În afară de concursul internațional al designerilor de modă „ARTPODIUM”, devenit deja tradițional, și de prezentările colecțiilor designerilor de top și diverse seminare, în premieră va fi prezentat proiectul Asociației Patronale din Industria Ușoară (APIUS) „Din inimă”, informează NOI.md.

Expoziția internațională specializată de mărfuri, utilaje şi materii prime pentru industria uşoară „Moldova Fashion Expo” este cel mai important eveniment din domeniu. Expoziția reflectă starea de lucruri din industria ușoară a țării, oferă posibilitatea de a vedea în același loc cele mai bune realizări ale companiilor autohtone și străine și este o bună oportunitate pentru extinderea relațiilor de afaceri și identificarea unor noi posibilități în domeniul modei.

Managerul proiectului „Moldova Fashion Expo”, Natalia Șalaru, a comunicat că la ediția din acest an participă 150 de reprezentanți din patru țări. În cadrul expoziției și-au prezentat producția 80 de companii, iar 70 de designeri de modă vor concura pentru titlul de cel mai bun participant la concurs.

„Scopul proiectului este de a familiariza cît mai multă lume cu producția întreprinderilor industriei ușoare din Moldova, de a descoperi noi talente în domeniul modelării îmbrăcămintei și încălțămintei, de a promova mărfurile moldovenești din această ramură”, a menționat Șalaru.

În cadrul expoziției va avea loc principalul eveniment din lumea modei din Moldova – Concursul internațional al designerilor de modă „ARTPODIUM”.

Fondatoarea Fundației Culturale „ARTPODIUM” și organizatoarea concursului cu același nume, Valentina Radcenco, a explicat că „festivalul oferă posibilitatea de autoafirmare tinerilor designeri, studenților care doresc mult să-și etaleze succesele în cadrul unui forum important din domeniul modei”.

Valentina Radcenco a menționat că „la acest concurs sînt prezentate 30 de colecții, care vor fi apreciate de un juriu solid din Moldova, Ucraina și România”. „De asemenea, la expoziție va avea loc prezentarea unor branduri noi, elaborate deja în cadrul edițiilor anterioare ale «ARTPODIUM»-ului. Este vorba despre laureații noștri care au atins deja anumite culmi și care și-au creat propriile studiouri de design.

Deținătorul Grand Prix-ului și învingătorii în alte 6 categorii vor fi desemnați pe 1 noiembrie. În aceeași zi va avea loc prezentarea colecțiilor vedetelor noastre din domeniul designului de modă: Irina Madan, Alina Bradu și Natalia Pînzaru. Îi invit pe toți cei pasionați de modă sau pe cei care pur și simplu înțeleg și apreciază lumea frumosului să vină – nu vor regreta”, a conchis Radcenco.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?