Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Tapiola: Pentru UE nu contează cine va veni la putere în Moldova (VIDEO)

31 oct. 2014,, 09:00   Politică
4862 3
Foto: noi.md
Răspunzînd la întrebarea, adresată de NOI.md, dacă recenta declaraţie a lui Tapiola poate fi considerată drept o mărturisire a nemulţumirii conducerii UE în raport cu activitatea actualei coaliţii, şeful delegaţiei UE în Moldova a menţionat că „la viitoarele alegeri vor vota cetăţenii Republicii Moldova şi este probabil că guvernarea se va schimba”.

Şeful delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola, a declarat recent că Bruxelles va susţine aspiraţiile europene ale Moldovei indiferent de structura politică a viitoarei guvernări .

Interlocutorul a declarat, în special, că „după orice alegeri există probabilitatea că guvernarea în ţară se va schimba, orice partid poate pica din coaliţie. Asta şi este democraţia. UE se bazează pe democraţie. În aşa mod eu reiterez că noi respectăm dreptul poporului moldovean la o alegere democratică liberă, şi anume prin acest fapt noi ne deosebim de ceilalţi”.

„Eu, în calitate de diplomat de carieră, voi coopera cu cei care vor fi în Guvern, cu cei aleşi de către cetăţenii Moldovei. Nivelul relaţiilor şi cooperării cu ei va depinde de calitatea schimbărilor şi reformelor democratice implementate”, a precizat emisarul european.

La propunerea de a ne imagina că după alegerile parlamentare la guvernare vor veni socialiştii, care vor uni forţele din stînga, vor organiza un referendum şi vor schimba vectorul de dezvoltare a Moldovei din vestic în estic, precum şi care vor fi atunci sancţiunile UE faţă de Moldova, diplomatul doar a zîmbit.

„Diplomaţii nu-şi fac iluzii. Avem Acordul, posibilităţi pentru implementarea reformelor, cea mai mare piaţă din lume deschisă pentru producătorii moldoveni. Orice guvern va chibzui şi va alege cea mai favorabilă direcţie pentru statul lui. Şi vom continua cooperarea cu cei care vor conduce ţara”, a conchis Tapiola.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?