Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Generalul de poliţie Nicolae Alexei, pe lista partidului „Patria”

30 oct. 2014,, 17:00   Politică
10036 9
Foto: inprofunzime.md
Generalul de poliţie Nicolae Alexei va figura pe lista candidaţilor în deputaţi din partea partidului „Patria”, sub numărul 11, a relatat joi, într-o conferinţă de presă, antreprenorul şi politicianul Renato Usatîi.

El a explicat pentru "Infotag" că generalul, care a creat în Moldova Departamentul pentru combaterea crimei organizate şi cu succes a luptat cu comunităţile criminale la mijlocul anilor 90, are dreptul din nou să fie în parlament şi să înceapă adevărata luptă cu corupţia şi manifestările criminale.

Însuşi generalul și-a confirmat disponibilitatea nu prin cuvine, ci prin fapte, de a contracara corupţia şi criminalitatea, inclusiv la cel mai înalt nivel.

„Explicaţi-mi, unui om însurit la cap şi cu o experienţă de 40 de ani de colaborator operativ al MAI, cum şi de unde în una dintre cele mai sărace ţări din Europa – Moldova, au apărut milionari şi miliardari? Printre ei peste tot sînt persoane din coaliţia de guvernare. Cum, spuneţi-mi, Vlad Filat, liderul PLDM, a devenit un om de afaceri de succes?”, s-a întrebat candidatul la funcția de deputat.

El a amintit că în timpul său a luptat cu corupţia în cel mai decisiv mod.

„Am arestat-o pe fiica fondatorului PDM, Dumitru Diacov, pentru contrabandă cu ţigări. Atunci acest dosar a fost reflectat pe larg. Nu sînt intimidat de personalităţi şi funcţii, în Moldova trebuie activ pedepsiţi cei care au încălcat legea şi sînt pregătit pentru această activitate”, a spus Nicolae Alexei.

El s-a adresat colaboratorilor MAI, pe care actuala guvernare încearcă să-i implice la fabricarea dosarelor împotriva lui Renato Usatîi.

„Nu procedaţi contrar propriei conştiinţe şi demnităţi. Este o luptă electorală. Ea trebuie să fie pe cît de posibil corectă. Dar există şi alt moment. Alegerile vor trece şi veţi fi traşi la răspundere. Totul va fi conform legii. Şi cei care au participat la maşinaţii vor sta în închisoare. O spun cu toată seriozitatea”, a avertizat generalul.

Usatîi a explicat recenta apariţie în internet a filmuleţului de trei minute în care este numit "reprezentantul mafiei", uneltire a lui Filat şi a ajutorilor săi.

"Tot mai mulţi oameni în teritoriu sînt presaţi, fiind obligaţi să dea mărturii împotriva mea. Oamenii refuză şi mă anunţă. Reiterez pentru oponenţii mei – nu veţi scăpa de mine şi voi discuta cu voi toţi după 30 noiembrie. La subiect”, a spus liderul listei electorale a partidului „Patria”.

Nicolae Alexei, în anii 1996-2001, a fondat şi condus Departamentul de combatere a crimei organizate şi corupţiei al MAI. A fost promovat pînă în funcţia de prim-viceministru al Afacerilor Interne. În 2001 a fost ales în Parlament pe lista PPCD, nefiind membru de partid. În anii 2005-2007 a fost şef al Inspectoratului Naţional de Ecologie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?