Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ministru: Pentru majorarea exportului de produse agricole, Moldova trebuie să restabilească transportările aeriene

30 oct. 2014,, 13:15   Economie
2925 7
Foto: noi.md
Pentru creşterea exportului de produse agricole moldoveneşti, trebuie restabilite transportările aeriene permanente, consideră ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Solicitat de "Infotag", el a spus că "anterior Moldova avea un terminal special la Aeroportul Chişinău, de unde zilnic decolau cîteva avioane cu produse agricole, însă în prezent astfel de zboruri sînt operate foarte rar".

"Totul depinde de costul acestor transportări. În momentul de faţă nu avem posibilitatea de a arenda avioane speciale, dar sperăm că în curînd situaţia se va schimba. Trebuie identificate pieţele unde va fi convenabil de expediat marfa pe cale aeriană", a menţionat Bumacov.

Potrivit lui, "un rol important în transportările pe cale aeriană îl are marfa transportată".

"Dacă avionul va fi încărcat cu căpşuni, atunci, desigur, are sens de transportat pe această cale, dar dacă vorbim despre mere, nu trebuie să ne aşteptăm la mare venit. De asemenea, pentru a efectua transportări aeriene trebuie luate în calcul toate aspectele, să dispunem de un ambalaj special şi livrări permanente, bazîndu-ne pe o înţelegere bine pusă la punct", a spus Bumacov.

Fiind întrebat despre relaţiile cu Rusia, ministrul a menţionat că "Moldova depune efort maxim, expediind scrisori, propunînd să fie organizate întrevederi, însă partea rusă nu manifestă entuziasm".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?