Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Un partid extraparlamentar atenționează: furturile din pădurile statului continuă!

30 oct. 2014,, 11:10   Politică
3302 1
Foto: ipn.md

Reprezentanții Partidului Verde Ecologist afirmă că în Republica Moldova se atestă o situație deplorabilă în domeniul protecției mediului, și asta din cauza administrării iresponsabile a sectorului de către Partidului Liberal Reformator. Într-o declarație publică, formațiunea precizează că furturile din pădurile statului au luat amploare, iar extragerile ilegale de nisip din albiile rîurilor Prut şi Nistru continuă, notează NOI.md.

„PLR nu a întreprins nimic pentru a curma furturile, raket-ul şi jafurile din pădurile statului. Dimpotrivă, conchidem că a fost mărit birul şi taxele pentru conducerea partidului şi a „Moldsilvei” din contul arendei pădurilor şi a tăierilor a sute şi mii de hectare de arbori deosebit de valoroşi pentru seminţe şi regenerare. Crimele ecologice au fost extinse şi spre alte resurse naturale ca zăcămintele minerale şi extragerea nisipului din albiile rîurilor Prut şi Nistru”, menționează membrii Partidului Verde Ecologist.

Totodată, formațiunea critică numirea lui Dorin Dușciac în funcția de viceministru al Mediului de către PLR. Potrivit partidului, funcționarul ar fi adus în spațiul public rețelele mafiote specializate în acumularea profiturilor din contul distrugerii resurselor naturale. Liberal reformatorii nu au comentate deocamdată aceste acuzații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?