X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Dodon a cerut Serviciului Federal de Migrație să le permită cetăţenilor moldoveni să vină în Moldova la alegeri

30 oct. 2014,, 11:15   Politică
6328 4
Foto: noi.md
Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a cerut conducerii Serviciului Federal de Migraţie (SFM) al Federației Ruse să le permită cetăţenilor moldoveni care muncesc în Rusia să plece în Moldova pentru a participa la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, iar apoi să revină, fără a li se crea obstacole.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al PSRM, această rugăminte fostul vicepremier a adresat-o miercuri, în cadrul unei întrevederi la Moscova, şefului SFM, Constantin Romodanovski.

Interlocutorii au discutat subiecte ce ţin de aflarea şi condiţiile de obţinere a autorizaţiilor pentru lucru de către cetăţenii moldoveni, al căror număr pe teritoriul Rusiei, potrivit datelor neoficiale, constituie peste 700 de mii de persoane. Conform datelor oficiale ale SFM, în Federația Rusă se află 588 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova înregistraţi oficial, dintre care peste 232 de mii au comis diferite încălcări ale legislaţiei migraţioniste şi fac parte din grupul "de risc", adică au şansa să fie expulzaţi din ţară.

Dodon a motivat rugămintea prin faptul că pe teritoriul Federației Ruse vor fi deschise doar cinci secţii de votare şi nu toţi cetăţenii moldoveni aflaţi în Rusia îşi vor putea exercita dreptul de vot.

"Demersul lui Igor Dodon privitor la facilitarea condiţiilor de obţinere a permiselor, precum şi permisiunea pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, fără excepţie, de a veni în Moldova şi de a reveni în Rusia a fost acceptat pentru examinare şi, după cum a declarat şeful SFM, Constantin Romodanovski, mecanismul şi căile de soluţionare a problemei în cauză vor fi făcute publice în cîteva zile", se menționează în comunicat.

Pe site-ul SFM nu se spune nimic despre întrevederea lui Romodanovski cu Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?