Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Candu: Îi vom ajuta neapărat pe producătorii de mere (VIDEO)

30 oct. 2014,, 08:30   Economie
4046 8
Foto: noi.md
„Sîntem obligați să identificăm mijloace financiare și să-i susținem pe producătorii de mere în acest moment complicat pentru ei”, a declarat pentru NOI.md vicepremierul, ministrul Economiei, Andrian Candu.

„Discutăm la modul serios cu colegii de la ministerele agriculturii și finanțelor, dar și cu premierul Iurie Leancă, problema producătorilor de mere și sîntem în căutarea unor măsuri de depășire a situației create. Personal consider că sîntem obligați să găsim mijloace financiare pentru majorarea fondului de compensații a pierderilor suportate de agricultori”, a subliniat ministrul Economiei.

Oficialul a precizat că „Banca Mondială înțelege situația extrem de complicată în care ne-am pomenit și este dispusă să ne ajute să depășim criza, inclusiv prin asistență financiară a bugetului pe anul 2015”, a menționat Candu.

Înghețurile de săptămîna trecută au compromis recolta merelor de soiuri de iarnă în nordul țării. Cei mai afectați au fost producătorii din raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni .



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?