X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Voronin: PCRM nu va denunța Acordul de asociere cu UE

29 oct. 2014,, 12:20   Politică
4609 4
Foto: noi.md
Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a anunțat că formațiunea sa nu va denunța Acordul de asociere cu UE, după alegerile din 30 noiembrie. Politicianul a precizat în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV că PCRM va insista asupra revizuirii anumitor prevederi ale documentului, care contravin intereselor statului, informează NOI.md.

„Acele părți ale acestui Acord de asociere care nu au fost consultate, expertizate și nu convin Moldovei, trebuie discutate mai departe, duse tratative cu instituțiile europene. Acordul în întregime, ce ne încurcă el pe noi? Dați să lucrăm mai departe, să facem treabă!”, a spus Voronin.

Politicianul a ținut să precizeze că formațiunea sa susține modernizarea Republicii Moldova pe cale europeană, dar discuțiile despre integrare propriu-zisă în UE sînt, deocamdată, premature. Totodată, acesta a vorbit despre necesitatea organizării unui referendum, pentru consultarea opiniei poporului în ceea ce privește vectorul de politică externă a țării.

„Noi, în 2002 fiind la guvernare cu majoritate constituțională, am început modernizarea Moldovei, conform standardelor europene, am parcurs mai multe etape, un plan de acțiuni elaborat în comun cu UE. Noi vorbim întotdeauna despre modernizarea țării. Cum putem noi colabora cu UE neavînd o concordanță? Totodată, am vorbit despre aceea că Moldova nu este gata pentru integrarea în UE nici peste cinci, 10 sau 15 ani. Să dea Dumnezeu peste 25 de ani”, a menționat Voronin.

Potrivit liderului comuniștilor, guvernarea pro-europeană a compromis relațiile cu Federația Rusă, atunci cînd a ales să se asocieze la UE, fără a examina problema cu partenerii de la Moscova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?