X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Experți: Declarațiile Anei Guțu țin de domeniul ficțiunii

29 oct. 2014,, 11:35   Politică
7709 16
Foto: tribuna.md
Analiștii politici de la Chișinău nu văd cu ochi buni declarațiile deputatei Ana Guțu privind unirea Republicii Moldova cu România și excluderea regiunii transnistrene. Intervievați de NOI.md, experții au declarat că opiniile fostei politiciene nu sînt luate în considerație la nivel politic și cu atît mai mult nu sînt examinate de actorii internaționali.

În opinia analistului politic Viorel Cibotaru, prin această declarație Anei Gața nu are nicio o valoare practică. „Această declarație nu face parte din contextul politic, este o declarație de autopromovare în afara politicii serioase. Aceste lucruri nu se discută la modul serios nici în contextul politic intern, și nici extern. Declarații de acest gen au fost făcute de poeții Grigore Vieru și Leonida Lari într-un context emoțional, poetic, ține de domeniul ficțiunii”, a precizat Ciboratu.

La rîndul său istoricul Sergiu Nazaria consideră că asemenea declarații pot încinge spiritele în societate, indiferent de care ar fi scopul lor. Potrivit lui Nazaria, prin aceste mesaje, Ana Guțu și adepții săi promovează ideea lichidării statutului Republica Moldova.

„Ana Guțu și compania consideră că problema anexării Moldovei la România este imposibilă fără renunțarea la regiunea transnistreană. Ei sînt dușmani ai statului moldovenesc, nu recunosc acest stat. Însă, majoritatea cetățenilor nu susțin această idee. Sigur că ei au un anumit număr de părtași , dar deocamdată aceștia sînt în minoritate. Putem spune că Ana Guțu bate apa în piuă, nu știu ce urmărește și care este sensul acestor declarații. Ele provoacă tensiuni în societate”, a precizat Nazaria.

În cadrul unui interviu pentru presa română, Ana Guțu și-a exprimat opțiunea pentru unirea Republicii Moldova cu România, cu excluderea regiunii transnistrene, scenariu pe care bănuiește ca l-au discutat deja și liderii occidentali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?