Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La Chişinău va fi marcată Ziua Mondială Hospice

29 oct. 2014,, 11:30   Societate
2755 0
Foto: allmoldova.com
La 29 octombrie, în incinta Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, cu începere de la ora 19:00, va avea loc un concert, prilejuit de Ziua Mondială Hospice şi a Îngrijirilor Paliative, organizat de „Hospice Angelus Moldova”, în comun cu Asociaţia Naţională de Tratament Paliativ, relatează NOI.md.

Obiectivul evenimentului este sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor instituţiilor hospice, în care se află persoanele ce suferă de boli incurabile în stadiu avansat și/sau terminal. În afară de aceasta, concertul este organizat pentru a informa cetăţenii despre problemele asistenţei palliative (orientate spre atenuarea stării bolnavilor), precum şi despre necesitatea pregătirii unor cadre medicale profesionale.

În cadrul evenimentului “Hospice Angelus Moldova” va prezenta vizitatorilor munca depusă în mai bine de 13 ani de activitate.

Reamintim că pentru îmbunătăţirea situaţiei ce ţine de hospice la nivel mondial, această sărbătoare a fost organizată din iniţiativa Oragnizaţiei “Voices for Hospice” (Voci pentru Hospice) în anul 2005, în a doua sîmbătă a lunii octombrie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?