Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Slusari: Înghețurile reprezintă lovitura de grație pentru producătorii de mere

27 oct. 2014,, 13:00   Economie
3618 4
Foto: allmoldova.com
„După embargoul rusesc înghețurile de săptămîna trecută au reprezentat lovitura de grație pentru producătorii de mere. Guvernul trebuie în regim de urgență să găsească mijloace pentru a compensa cel puțin cheltuielile fermierilor”, a declarat pentru NOI.md preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari.

Interlocutorul a precizat că acum producătorii colectează date privind pierderile înregistrate de agricultorii de la nord, însă cifra deja se ridicăla la zeci de mii de tone de mere care au înghețat. Cei mai afectați sînt pomicultorii din raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni.

„Vom solicita Guvernului să adopte o decizie specială cu privire la acordarea asistenței agricultorilor, pentru a putea recupera măcar o parte din cheltuieli. Și banii trebuie sî ajungă la fermieri nu mai tîrziu de 1 februarie, pentru ca aceștea să poată începe noul sezon. Situația lor este catastrofală, ramura necesită a fi salvată la modul propriu”, a subliniat Slusari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?