Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

China dorește să obțină resursele de pe Lună

25 oct. 2014,, 13:30   Ştiinţă şi IT
4491 0
Foto: zn.ua
Pas cu pas, China se apropie se resursele de pe Lună. Următorul pas este tehnologia înapoierii unui aparat spațial de pe orbita Lunii pe Pămînt.

În acest scop, China va lansa pînă la sfîrșitul acestei săptămîni prima sondă experimentală, care trebuie să zboare în jurul Lunii și să se înapoieze pe Pămînt.

URSS a efectuat un experiment privind studierea Lunii încă în anii 70 ai secolului trecut. China merge pe aceeași cale, deoarece fără așa ceva nu se poate implica în lupta pentru locul său pe Lună și resursele ei, consideră academicianul rus Aleksandr Jelezniakov de la Academia rusă de Cosmonautică. Acum, China se pregătește să aducă sol lunar pe Pămînt.

„Zborul experimental spre Lună programat pentru sfîrșitul lunii octombrie are o importanță cheie pentru îndeplinirea acestui proiect. China va efectua un zbor de pe Pămînt pînă pe Lună, o ieșire pe orbita Lunii și revenirea pe Pămînt. China intenționează să asimileze tehnica intrării în atmosferă cu a doua viteză spațială. Aceasta este de fapt partea centrală a experimentului”.

În cazul unui succes – zborul spre Lună și înapoierea aparatului pe Pămînt trebuie să dureze 8 zile – China va poseda întregul lanț tehnologic pentru zborul unui om spre Lună, a relevat Serghei Filipenkov, redactor al revistei Aviapanorama.
„Chinezii vor repeta experiența sovietică și o vor încheia cu experiența americană din anii 1969-1972 – aterizarea unui chinez pe Lună. Europa și SUA explorează asteroizii și planeta Marte, iar China va construi pe Lună o bază pe termen lung. Însă acest lucru va avea loc la sfîrșitului secolului al 21-lea”.

Informația privind zborul chinez spre Lună a apărut concomitent cu planul explorării Lunii de către Rusia. Experții Agenției Federale Spațiale din Rusia consideră că explorarea Lunii de către cercetătorii ruși trebuie să decurgă treptat ca o extindere a infrastructurii pe acest cap de pod. Construirea unei baze pe Lună trebuie să decurgă în conformitate cu condițiile de iluminare, legăturii cu Pămîntul și existenței unor resurse pe Lună. Cel mai bun loc pentru așa ceva este Polul Sud de pe Lună.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?