X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Internetul din Moldova este invadat de escroci! În ce constă schema frauduloasă şi cum sînt păgubiţi oamenii

25 oct. 2014,, 11:45   Societate
3353 1
Foto: exclusivnews.ro
Internetul din ţara noastră este invadat de escroci. La această concluzie au ajuns angajaţii Centrului pentru combaterea crimelor informatice al Inspectoratului Național de Investigații. Potrivit oamenilor legii, acest fenomen constă în însuşirea prin înşelăciune a mijloacelor băneşti ale utilizatorilor diferitor platforme de anunţuri gratuite plasate pe Internet.

Oamenii legii spun că schema frauduloasă constă în plasarea anunţurilor gratuite pe Internet despre vinderea diverselor produse la un preţ mai mic decît cel oferit pe piaţă. Astfel, în informaţia de contact, escrocii indică doar adresa cutiei poştale electronice, denumirile profilurilor a mesageriilor instantanee ca "Skype, ICQ, Messenger".

Ca urmare, în timpul discuţiilor, infractorii solicită de la potențialii pagubași transferarea unei sume de bani în calitate de avans prin diferite sisteme internaţionale. Însă, în unele cazuri escrocii solicită și plăţi suplimentare invocînd diverse motive false. După ce infractorii intră în posesia banilor, orice contact cu victima se întrerupe.

Angajaţii Centrului pentru combaterea crimelor informatice al Inspectoratului Național de Investigații îndeamnă persoanele care utilizează serviciile platformelor de anunţuri gratuite plasate pe Internet să fie prudenţi la examinarea ofertelor cu preţul evident redus, pentru a nu cădea pradă manipulării infractorilor.

Totodată, poliția îndeamnă persoanele care a avut de suferit în urma acţiunilor escrocilor să se adreseze la cel mai apropiat sector de poliţie, să telefoneze la serviciul 902 sau să se adreseze la Centrul pentru combaterea crimelor informatice al INI al IGP.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?