Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Spaniolii îi vor învăţa pe moldoveni să construiască locuinţe sociale

25 oct. 2014,, 12:30   Economie
2899 0
Foto: news.rambler.ru
Moldova şi Spania vor coopera în domeniul dezvoltării regionale şi construcţiilor, relatează NOI.md. Posibilităţile cooperării bilaterale în acest sens au fost discutate în cadrul unei întrevederi a viceministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Moldovei, Anatolie Zolotcov, cu Consilierul Economic și Comercial al Ambasadei Spaniei la București, Agustin Navarro de Vicente-Gella.

După cum a comunicat serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, la întrevedere au mai participat şefii direcţiilor din cadrul Ministerului de resort. Reprezentanţii Ministerului au manifestat interes pentru dezvoltarea cooperării cu colegii din Spania, responsabili pentru realizarea proiectelor în domeniul locuinţelor sociale la nivel naţional, precum şi pentru metodologia de promovare a colaborării între autorităţile centrale şi locale, în vederea realizării unor proiecte similare, inclusiv a mecanismelor de creditare a locuinţelor.

Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor au specificat importanţa preluării experienţei Spaniei în domeniul planificării regionale, în contextul elaborării Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru perioada 2016-20202 și a Documentului Unic de Program ce include lista proiectelor regionale eligibile pentru finanțare în următorii ani. În contextul adoptării Eurocodurilor, reprezentanții Ministerului au solicitat susținerea financiară a părții spaniole în elaborarea anexelor naționale la acestea.

La rîndul său Consilierul Economic și Comercial al Ambasadei Spaniei a specificat disponibilitatea ţării lui pentru schimbul de experienţă în domeniile nominalizate şi a menţionat eficienţa unei cooperări similare cu partea română în procesul elaborării Planului Urbanistic al municipiului București. În afară de aceasta, el a mai menţionat că va promova cooperarea cu Moldova în domeniul construcţiilor, materialelor de construcţie şi dezvoltării regionale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?