X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Recean: Societatea civilă şi jurnaliştii trebuie să contribuie la creşterea autorităţii poliţiei (VIDEO)

25 oct. 2014,, 15:10   Societate
4160 1
Foto: noi.md
„În ultimii doi an nivelul de încredere a societăţii civile în poliţie a crescut de la 24 pînă la 36 la sută. Dacă jurnaliştii ar remarca mai pe larg şi cu demnitate acest, deşi mic, dar, totuşi, progres, ei ar face poliţiei un mare serviciu”, a declarat jurnaliştilor ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, relatează NOI.md.

Probabil, imaginîndu-şi că încrederea cetăţenilor Moldovei în MAI este un joc, funcţionarul a relatat că „primul rol le revine chiar poliţiştilor, care trebuie să muncească mai eficient şi să fie mai disciplinaţi”.

Cel de-al doilea rol a fost atribuit societăţii civile. Totodată, el a ţinut să amintească despre faptul că pe lîngă Minister funcţionează o linie telefonică non-stop (tel: 15-20) şi a îndemnat cetăţenii să comunice despre orice probleme cauzate de poliţişti, în special atunci cînd apare riscul corupţiei.

În opinia lui, al treilea factor, care ar contribui la sporirea încrederii faţă de organele de drept şi eficienţa activităţii lor, este colaborarea susţinută cu reprezentanţii mediilor de informare în mase. În calitate de exemplu al interacţiunii reuşite a celor trei participanţi Ministrul a invocat recentul experiment de prevenire timpurie a infracţiunilor şi combatere a criminalităţii, efectuat în satul Rezeni, raionul Ialoveni, cu sprijinul acordat de colegii din Estonia. Difuzarea acestuia în presă a contribuit la sporirea reuşitei experimentului.

„Solicităm jurnaliştilor să promoveze în rîndurile cetăţenilor ţării necesitatea comunicării organelor de drept a oricărui caz de violenţă în familie, care, spre regret, este foarte respîndită în Moldova”, a specificat Recean.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?