X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Firmă internațională: În Moldova ne simțim ca acasă (FOTO)

25 oct. 2014,, 08:00   Business
3816 0
Foto: noi.md
„Aveți niște băieți minunați, curioși și foarte atenți. Mi-a făcut o plăcere deosebită să comunic cu ei, să le explic caracteristicile și avantajele tehnicii noastre și să le povestesc despre unele aspecte ale agronomiei. Contactați-ne și vom organiza pentru voi master classuri nemijlocit în Slovacia sau Cehia. Nu e nicio problemă că ei încă sînt studenți, timpul trece rapid și cineva ar putea veni la noi după tehnică”, le-a spus în cuvîntul de rămas bun studenților de la Universitatea Agrară din Moldova directorul tehnic al ICS „JM INVEST GROUP” SRL, slovacul Imre Boros, informează NOI.md.

Firma furnizează în Moldova tehnică agricolă nu doar din Cehia, Slovacia, Polonia și Ungaria, dar și din SUA.

„Totul a început în anul 2008, cînd la invitația prietenilor din Molodova am venit în ospeție, iar concomitent ne-am familiarizat cu condițiile de activitate de la voi”, a explicat directorul firmei Yana Mikalova din Cehia. „Ne-a plăcut, am arendat pămînt, am adus tehnica necesară și semințe. Recolta de cereale am exportat-o în Europa. Cu timpul, ne-am făcut prieteni și cunoscuți și am început să le oferim servicii cu tehnica noastră. La mare căutare era îndeosebi semănătoarea produsă de firma americană KINZE, care introduce semințe în sol prin metoda fluxului. În Moldova nu există analogi”, a continuat interlocutoarea.

„Ei au început să primească tot mai multe comenzi pentru tehnică și utilaj agricol și la scurt timp echipa noastră internațională a decis că este mai convenabil de procurat cerealiere de la agricultorii locali decît de produs. Așa că de acum înainte firma și-a concentrat eforturile asupra publicității și vînzării tehnicii agricole. Nu ne-a fost greu să începem, deoarece bazele deja au fost puse. Mai degrabă, noi am continuat să ne dezvoltăm, dar la un nivel mai serios. Lucrurile merg destul de bine, pentru că în Moldova ne simțim ca acasă”, arecunoscut Yana.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?