X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Moldova şi Mexic extind comerţul şi schimbul cultural între ţări

24 oct. 2014,, 16:30   Economie
2961 0
Foto: profit.md
Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Mexicului în RM cu reşedinţa la Atena, Tarcisio Navarrete Montes de Oca, care în premieră a organizat joi seara o recepţie cu prilejul împlinirii a 204 ani de independenţă a ţării sale, a îndemnat la extinderea comerţului şi schimb cultural între Mexic şi Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", ambasadorul a atras atenţie la faptul că economia Mexicului este a doua economie între ţările Americii Latine şi a 14-a în lume. Ea are acorduri de comerţ liber cu 45 de ţări, ceea ce creează condiţii atractive pentru comerţ reciproc şi investiţii.

"În calitate de ambasador al Mexicului în Rm voi consolida relaţiile de prietenie între popoarele ţărilor noastre. Cred că ţările noastre vor deveni mai apropiate şi vor stabili o cooperare strânsă, atât în domeniul cultural, cât şi în acel economic", a menţionat în discursul său diplomatul mexican.

Consulul de onoare al Mexicului în Moldova, Alexandru Bilinkis, a atras atenţie la potenţialul economic în creştere al Mexicului.

"Conform estimărilor şi prognozelor Băncii Mondiale în următorii ani economia acestei ţări va fi printre primele zece din ratingul mondial", a spus consulul, care consideră că RM şi producătorii moldoveni au potenţialul de a stabili relaţii de cooperare cu agenţii economici din Mexic.

Bilinkis, fiind un cunoscut antreprenor, a atras atenţie la piaţa enormă a Mexicului, ceea ce în primul rând este atractiv pentru exportatorii moldoveni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?