X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

CNI a iniţiat procedura de verificare a veniturilor ale şase miniştri, suspectaţi de prezentarea declaraţiilor false

24 oct. 2014,, 11:15   Societate
2445 0
Foto: alfanews.md
Comisia Naţională de Integritate (CNI) a decis joi să iniţieze procedura de verificare a veniturilor şi averii a şase miniştri, suspectaţi de prezentarea declaraţiilor false în declaraţiile de venit. Şeful serviciului de presă al CNI, Cristina Dumbravan, a relatat corespondentului "Infotag", că "controlul va fi efectuat reieşind din informaţiile publicate în unele surse mass-media".

În lista potenţialilor contravenienţi au fost incluşi miniştrii: Afacerilor Interne - Dorin Recean, al Economiei - Andrian Candu, al Culturii - Monica Babuc, Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei - Valentina Buliga, Tineretului şi Sportului - Octavian Bodişteanu, Agriculturii şi Industriei Alimentare - Vasile Bumacov.

"Verificarea va dura, conform diferitor date, de la 1 la 3 luni. Toată informaţia colectată CNI o va prezenta Procuraturii Generale, care în cazul depistării încălcărilor va intenta în privinţa acestor demnitari dosare penale în baza art. 352(1) "Falsul în declaraţii". Următoarele acţiuni nu fac parte din competenţa CNI", a menţionat Dumbravan.

Conform Codului Penal, în cazul în care vinovăţia funcţionarilor va fi demonstrată, ei riscă o amendă de până la 12 mii de lei sau pedeapsa cu închisoarea pe un termen de până al 1 an cu lipsirea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau activitate pe un termen de până la 5 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?