X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Jean-Claude Juncker consideră ''inacceptabile'' orice presiuni care au scopul de a împiedica viitorul european al Republicii Moldova

24 oct. 2014,, 08:30   Externe
4266 3
Foto: caleaeuropeana.ro
„Procesul de lărgire a Uniunii Europene va continua, iar Republica Moldova, cu certitudine, va face parte din acest proces”. Declarația aparține președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu liderul PLDM, Vlad Filat, desfășurată la Bruxelles, informează NOI.md.

Oficialul european a reiterat că orice presiuni făcute din afară cu scopul de a împiedica Republica Moldova să-şi făurească propriul destin sînt inacceptabile. În opinia lui, alegerile parlamentare sînt decisive pentru viitorul european al ţării noastre.

Dialogul dintre Juncker și Filat a mai vizat situaţia politică din țară, înaintea alegerilor parlamentare, precum și evoluţiile în contextul regional de securitate şi presiunile care se fac din exterior. În cadrul vizitei la Bruxelles, Vlad Filat ai mai avut întrevederi cu cancelarul german, Angela Merkel, și președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Precizăm că și liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a adresat recent o scrisoare conducerii Comisiei Europene în care a cerut facilitare exportului merelor moldovenești pe piața UE, în contextul embargourilor impuse de Federația Rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?