Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Afiş cultural pentru 24 octombrie

24 oct. 2014,, 10:00   Societate
2412 0
Foto: patria.md
În perioada 24-29 octombrie la Chişinău se desfăşoară Festivalul Filmului Rus. Pe 24 octombrie, în reţeaua de cinematografe „Patria”, la inaugurarea Festivalului va fi proiectată pelicula „Poddubnîi”, regizor Gleb Orlov, cu Mihail Porecenkov în rolul principal. Intrarea este liberă.

În plus, cinematograful „Patria” va difuza la orele 11:40 şi 21:30 comedia rusă „Amar.2”, cu Serghei Svetlakov în rolul principal. Preţul biletelor variază între 20 şi 100 de lei.

În perioada 21-25 octombrie, pentru amatorii sportului masculin, în Manejul de Atletică Uşoară, între orele 16:00 şi 18:00 se desfăşoară Campionatul Moldovei la Box, la care participă cei mai renumiţi boxeri din ţară. Intrarea este liberă.

În perioada 24-26 octombrie, în Complexul sportiv „Olimpia” va avea loc Campionatul Moldovei la badminton. Intrarea este liberă.

Pentru amatorii artei teatrale, pe scena mică a Teatrului dramatic „A. P. Cehov” va fi prezentat spectacolul „Dragoste liberă”, în două acte.

La Teatrul Naţional de Operă şi Balet, va avea loc spectacolul-comedie „Blef”, a celebrului dramaturg italian Luigi Lunari. În spectacol vor evolua renumiţii actori ruşi: Seghei Astahov, Dmitri Isaev, Igori Livanov şi Viaceslav Razbegaev.

În Sala mare a Filarmonicii naţionale, cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Cehe, va avea loc un concert simfonic. Conducătorul artistic şi prim-dirijor – Mihail Agafiţa.

În perioada 22-25 octombrie, la CIE „Moldexpo” se desfăşoară Expoziţia Internaţională Specializată „Moldagroteh 2014”, în cadrul căreia este prezentată tehnica agricolă calitativă de la producătorii autohtoni şi cei străini. Expoziţia este deschisă între orele 10:00 şi 18:00. Preţul unui bilet – 5 lei.

Pentru amatorii rockului în stil „grunge”, cu începere de la ora 21:00, în Clubul „Albion” va avea loc Concertul „Smells like grunge”. Preţul unui bilet – 50 de lei.

Pentru grădinari, precum şi pentru ceilalţi amatori ai plantelor, timp de o săptămînă în Grădina Botanică se desfăşoară tîrg de plante decorative, cu un scont de 20 la sută.

La ora 10:00, în incinta Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, va fi inaugurată o expoziţie, dedicată aniversării a 125 de ani din ziua fondării Muzeului.

Iubitorii de artă vor putea vizita la Muzeul Naţional de Artă expoziţia de picturi a renumitului sculptor belgian şi francez Idel Ianchelevici, care va rămîne deschisă pînă la 15 noiembrie.

În perioada 17 octombrie – 4 noiembrie, la Galeria de Artă a Ambasadei Ungariei, va avea loc un vernisaj de tablouri al pictoriţei Anastasia Sidorenco, în vîrstă de 22 de ani. Intrarea la expoziție este liberă de luni pînă vineri, de la 11.00 pînă la 12.00.

În plus, la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” a fost deschisă Bienala Internaţională de Arte Decorative Aplicate, ediţia a III-a, care va familiariza vizitatorii cu multitudinea diverselor direcţii de artă şi posibilităţile artei decorative aplicate în epoca modernă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?