X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cameron se va opune la Consiliul European planurilor privind bugetul UE

24 oct. 2014,, 02:00   Externe
3437 0
Foto: agerpress.ro
Premierul britanic David Cameron intenționează să se folosească de Consiliul European de joi și vineri de la Bruxelles pentru a-și exprima dezacordul față de solicitările UE ca statele membre să ofere mai mulți bani la bugetul comunitar, a declarat o sursă guvernamentală britanică, transmite Reuters.

Cameron se află sub presiune să adopte o linie mai dură în relația cu UE înaintea alegerilor naționale din luna mai a anului viitor, în care popularitatea tot mai mare a Partidului Independenței Marii Britanii (UKIP, anti-UE) amenință șansele Partidului Conservator de a fi reales.

Premierul britanic a promis să încerce să reformeze relația țării sale cu UE și apoi să organizeze în 2017 un referendum privind apartenența la blocul comunitar dacă va câștiga alegerile de anul viitor. UE a cerut mai mulți bani de la statele membre pentru a acoperi cheltuielile mai mari pentru restul anului și își negociază bugetul pentru 2015. Guvernul britanic se opune, considerând că solicitările sunt prea ridicate.

Consiliul a precizat miercuri că a respins schimbările pregătite de PE la bugetul pentru 2015 și că va începe trei săptămâni de discuții în încercarea de a rezolva diferențele. Discuțiile vor acoperi, de asemenea, și problema finanțărilor suplimentare pentru 2014. "Ceea ce vrea Parlamentul European nu este realist", a declarat sursa britanică, înaintea Consiliului European de joi și vineri de la Bruxelles.

Discuțiile privind bugetul nu sunt pe agenda oficială a summitului, însă Cameron se va folosi cel mai probabil de această oportunitate pentru a-și transmite îngrijorările președintelui PE Martin Schulz și altor lideri în marja reuniunii de la Bruxelles. "Mai avem trei sau patru săptămâni înainte de finalizarea acestor negocieri. Prin urmare, vom vedea cum vom face pentru a folosi discuțiile cu alte țări europene în zilele de până atunci în încercarea de a ne asigura că vom obține reducerea sumelor? Da, o vom face", a spus sursa citată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?