Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Expert: Agricultorii din Moldova abia au dat de gustul de a munci după tehnologii avansate (FOTO)

23 oct. 2014,, 10:20   Business
3990 0
Foto: noi.md
„Agricultorii din Moldova abia au dat de gustul de a munci după tehnologii avansate, cu tehnică modernă, material săditor excelent și mijloace eficiente de protecție a plantelor. Așa că avem de lucru aici încă mulți ani înainte”, a declarat pentru NOI.md agronomul „Vadlex-Agro” SRL, Larisa Gogu.

Pe teritoriul CIE „Moldexpo”, în perioada 22-25 octombrie, se desfășoară expozițiile specializate internaționale „Moldagrotech” (de toamnă) și iarmarocul „Farmer” .

Printre diversitatea de tehnică agricolă prezentată la expoziția „Moldagrotech” se evidențiază prin forța lor tractoarele „New Holland”. Compania „Vadlex-Agro” este distribuitorul în Moldova a producției acestei firme, dar și a altor 10 companii cunoscute din Franța, Italia și Polonia. În afară de aceasta, compania importă în Moldova semințe de legume și produse pentru protecția plantelor din Olanda.

„Lucrăm în tandem. Cum se poate oare de cheltuit pentru tehnică scumpă, dar de folosit semințe și chimicale ieftine și cu productivitate joasă?! Da, este scump, dar se merită”, a explicat Gogu.

Potrivit specialistei, firma și-a început activitatea în anul 2005 și de atunci cifra de afaceri este în continuă creștere.

„Nu mă voi lăuda că sîntem cei mai buni în Moldova, dar cu siguranță ne numărăm printre cele mai puternice trei companii de profil din țară. Este adevărat, tehnica noastră nu e ieftină, dar agricultorii moldoveni se dezvoltă, găsesc granturi, contractează credite și procură semănătoare performante, combine care vor strînge recolta pînă la ultimul bob, pulverizatoare care vor picura exact atîtea chimicale cît a fost programat. Toate acestea înseamnă o economisire enormă, o eficiență înaltă și un rezultat finit excelent. Cu alte cuvinte, investițiile inițiale destul de mari cu timpul se recuperează triplu”, a explicat experta.

Larisa Gogu a povestit că au o echipă minunată de colegi de idei din care fac parte și clienții companiei, or, principiul de bază al activității firmei este nu doar vînzarea mărfii, ci cooperarea reciproc avantajoasă pe termen lung, inclusiv sub formă de sugestii, consultări, cursuri.

„În Moldova mai este încă foarte mult de lucru pentru noi și nu putem decît să fim bucuroși de acet lucru”, a spus zîmbind la final Larisa Gogu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?