Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

John Kerry, la Berlin înainte de împlinirea a 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului

22 oct. 2014,, 14:55   Externe
2486 0
Foto: businessinsider.com
Secretarul de stat american John Kerry se află de marți la Berlin într-o vizită ce intervine înainte de împlinirea, luna viitoare, a 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, informează DPA.

John Kerry s-a întîlnit marți seara cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier, cu care a discutat o serie de subiecte de actualitate internațională, precum lupta împotriva Statului Islamic în Siria și Irak, conflictul din estul Ucrainei și dosarul nuclear iranian.

Cei doi șefi ai diplomațiilor americană și germană urmează ca miercuri să depună flori la memorialul Zidului Berlinului. Tot în cursul zilei de miercuri, secretarul de stat american are programate convorbiri cu cancelarul german Angela Merkel.

Relațiile americano-germane continuă să fie marcate de tensiuni ca urmare a dezvăluirilor din 2013 despre activități ale spionajului american pe teritoriul german, inclusiv interceptarea convorbirilor telefonice ale cancelarului Angela Merkel, notează DPA.

Germania marchează la 9 noiembrie 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, un simbol al 'războiului rece' construit în 1961 și demolat în săptămînile de după 9 noiembrie 1989.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?