Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

La Chișinău au fost discutate chestiunile ce ţin de cooperarea ţărilor CSI în domeniul protecţiei drepturilor consumatorilor

22 oct. 2014,, 11:00   Economie
2817 0
Foto: tv7.md
Diverse aspecte ale cooperării ţărilor CSI în domeniul protecţiei drepturilor consumatorilor au fost discutate în cadrul celei de a 7-a reuniuni a Consiliului Consultativ al CSI pentru protecția drepturilor consumatorilor. Potrivit comunicatului Ministerului Economiei al Moldovei, evenimentul dedicat cooperării țărilor membre CSI în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și asigurării calității produselor alimentare a fost prezidat de viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, co-președinte al Consiliului Consultativ, și președintele Serviciului Federal privind Supravegherea pentru Protecţia Drepturilor Consumatorului şi Bunăstării Umane (Rospotrebnadzor) Anna Popov, președinte al Consiliului Consultativ.

Evenimentul a fost găzduit de Ministerul Economiei al Moldovei, care va prelua președinția Consiliului Consultativ al CSI pentru protecția drepturilor consumatorilor pentru o perioadă de un an.
Valeriu Triboi a salutat organizarea Reuniunii la Chișinău și a menționat faptul că dezvoltarea sistemului de protecție al consumatorilor, în conformitate cu standardele internaționale reprezintă o direcție prioritară pentru Moldova.

Membrii Consiliului au făcut o retrospectivă a celor mai importante evenimente din domeniul protecției consumatorilor desfășurate în țările CSI în perioada dintre ședințele Consiliului, au analizat situația privind implementarea deciziilor reuniunii anterioare, precum și problemele actuale ce țin de diferite aspecte ale conlucrării statelor CSI în domeniul asigurării protecției drepturilor consumatorilor.

Participanții au făcut schimb de opinii în privința realizărilor și problemelor cu care se confruntă statele participante în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și au întocmit planul de acțiuni pe anii 2015-2016.
La reuniune au participat reprezentanții instituțiilor naționale de protecție a drepturilor consumatorilor şi ai organizațiilor non-guvernamentale din acest domeniu din 7 ţări, inclusiv din Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Rusia, Tadjikistan și Moldova, precum şi invitații din Georgia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?