Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Ramzan Kadirov și-a trimis oamenii să îl captureze pe liderul Statului Islamic pe care îl acuză că e agent CIA

22 oct. 2014,, 03:15   Externe
6080 2
Foto: glagol-info.com
Preşedintele prorus al Ceceniei, Ramzan Kadirov, a dezvăluit astăzi că oamenii săi îl caută pe liderul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, dar nu îi pot da de urmă, relatează agenția Ria Novosti. “Liderul acestor bandiţi (jihadişti), un oarecare al-Baghdadi, a apărut odată undeva pentru o predică, dar apoi a dispărut. Oamenii mei îl caută peste tot, dar nu îi pot da de urmă”, a spus liderul cecen.

Kadirov declarase anterior că liderul Statului Islamic - grupare islamistă plasată pe locul trei ca ameninţare, după febra hemoragică Ebola şi Rusia, de către preşedintele american Barack Obama - ar fi fost “recrutat”de către generalul american David Petraeus, fostul comandant al forţelor multinaţionale din Irak, ex-comandantul trupelor SUA şi NATO din Afganistan, fost director CIA.

Al-Baghdadi ar fi fost “racolat” de americani pentru a lupta împotriva regimului sirian la începutul mişcării de contestare din Siria, când nu se ştiau foarte multe aspecte despre grupările din cadrul opoziţiei siriene, conform agenției ruse, preluată de Agerpres.

“El (liderul SI) trebuie să-şi scoată masca şi să spună: “Sunt angajat CIA, am fost racolat, mi-am ucis fraţii”, dacă este într-adevăr musulman, şi să-şi ceară iertare”, ca cei din preajma sa (“diavoli” care s-au rătăcit) să plece pe la casele lor, a spus Kadârov. Şi aceştia ar trebui să se întoarcă la popoarele din care fac parte şi să ceară iertare pentru crimele pe care le-au comis, a spus el.

Pe această cale, Ramzan Kadirov, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, a trimis un avertisment cecenilor dornici de aventură că, în cazul în care vor adera la gruparea Statul Islamic, cale de întoarcere nu există. “Îl vom găsi pe liderul SI şi îl vom elimina, oriunde s-ar afla. Noi explicăm tineretului nostru că aceasta este o bandă, ei sunt terorişti, nişte diavoli. A-i urma înseamnă a te sinucide ca musulman, înseamnă să ucizi fraţi musulmani”, a afirmat Kadârov.

Într-o înregistrare în luna septembrie, Statul Islamic, care a proclamat un califat în teritoriile pe care le controlează în Irak şi Siria, l-a ameninţat pe Putin că îl va “detrona” de la putere pentru sprijinul acordat de Moscova regimului sirian al preşedintelui Bashar al-Assad.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?