Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

PL: Declarațiile lui Lavrov sînt o amenințare la adresa statului

21 oct. 2014,, 17:25   Politică
8057 27
Foto : noi.md
Declarația ministrului de externe al Federației Ruse cu privire la viitorul Republicii Moldova constituie o amenințare gravă la adresa securității statului. Astfel a calificat Partidul Liberal comentariile făcute recent de Serghei Lavrov, cu privire la riscul de a pierde Transnistria și repetarea scenariului din Ucraina, informează NOI.md.

Într-o declarație publică, liberalii condamnă implicarea Federației Ruse în treburile interne ale statului. Totodată, membrii PL solicită Ministerului de Externe și Integrării Europene de la Chișinău să dezaprobe public afirmațiile lui Serghei Lavrov.

“PL consideră că aceste declarații, prin care Lavrov a amenințat R.Moldova că ar putea trece prin aceeași soartă ca și Ucraina, dacă va renunța la statutul de neutralitate politică și militară, iar Rusia ar putea recunoaște independența Transnistriei, reprezintă un pericol major pentru cetățenii Republicii Moldova și pentru viitorul statului, fiind o amenințare directă și explicită la adresa securității republicii”, se menționează în declarație.

În context, formațiunea precizează că optează pentru modificarea formatului de negocieri, cu excluderea Tiraspolului din proces și recunoașterea Rusiei drept parte din conflict. “PL consideră absolut necesară schimbarea accentelor în procesul de negocieri, în vederea reglementării problemei transnistrene. Toate discuţiile trebuie să pornească de la examinarea subiectelor din aşa-numitul Coş III, adică a subiectelor politice, şi abia după aceasta să fie examinate subiectele de ordin economic, social, umanitar”, se mai arată în declarația PL.

Serghei Lavrov a declarat recent că Transnistria va avea dreptul să-şi aleagă singură viitorul în cazul în care Moldova îşi va schimba statutul neutralitate. Oficialul a menționat că în privința Moldovei şi Transnistriei sînt urzite planuri asemănătoare celor din Ucraina.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?