Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Comuniștii nu-i cred nici pe democrați, nici pe liberal-democrați (VIDEO)

21 oct. 2014,, 14:30   Politică
5030 5
Foto: noi.md
Programele electorale ale partidelor de la guvernare abundă în promisiuni de a scăpa Moldova de sărăcie (PLDM) și migrația de muncă (PDM). În timpul recentei întîlniri cu colectivul centrului comercial „UNIC” președintele Parlamentului, Igor Corman, (PDM) a promis din numele formațiunii din care face parte să asigure majorarea pensiilor și salariilor în Moldova, după ce democrații vor accede din nou la putere, relatează NOI.md.

„Susținerea familiei, îmbunătățirea situației demografice în Moldova, crearea condițiilor pentru ca tineretul să nu plece peste hotare în căutarea unui loc de muncă – acestea sînt prioritățile programului nostru pentru următorii cinci ani”, a subliniat Corman.

Comentînd promisiunile electorale ale partidelor din coaliția de la guvernare în domeniul social, fostul ministru al Protecției Sociale, Familiei și Copilului, deputatul PCRM Galina Balmoș se întreabă, de ce numărul familiilor care beneficiază de ajutor social din partea statului, pe parcursul ultimilor cinci ani a rămas neschimbat și nu depășește 32 de mii?!

În opinia Galinei Balmoș, este stranie și decizia de a majora stagiul de cotizare de la 30 pînă la 35 de ani, pentru a beneficia de pensiie, în condițiile în care în Europa acesta constituie 30 de ani.

„În Parlament din anul 2010 «s-a împotmolit» proiectul de lege propus chiar de Partidul Democrat cu privire la indexarea anuală a pensiilor cu cel puțin 15%. Proiectul a fost susținut și de liberal-democrați, iar însuși Vlad Filat cerea ca indexarea să fie efectuată de două ori pe an. Cine i-a încurcat să adopte această prevedere? Unde sînt îndemnizațiile unice de cel puțin 10 mii de lei promise la nașterea copilului?”, se întreabă fostul ministru al Protecției Sociale, Familiei și Copilului.

„În timpul guvernării comuniștilor în anii 2001-2009, de compensații nominative în legătură cu majorarea tarifelor au beneficiat 350 de mii de cetățeni. În prezent, de asemenea compensații nu mai beneficiază nimeni, chiar dacă prețurile și tarifele sînt într-o continuă creștere, iar leul se depreciază. Ce valoare au aceste promisiuni dulci făcute în campania electorală? Corect – absolut nicio valoare”, a conchis Balmoș.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?