Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Snegur: Partidele de stînga sînt mai agresive în campanie

21 oct. 2014,, 13:35   Politică
4189 6
Foto: unimedia.info
Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, îndeamnă partidele pro-europene să se abțină de la atacuri reciproce în campania electorală și să aibă un comportament corect. Fostul președinte a venit cu acest îndemn, în cadrul unui interviu despre alegerile parlamentare, acordat portalului moldova.org, notează NOI.md.

Fostul demnitar de stat salută decizia partidelor pro-europene de a participa separat la alegeri, întrucît, opinează acesta, participarea în bloc electoral ar fi indus în eroare electoratul.

„Mă rog lui Dumnezeu şi îi rog şi pe dînşii,ori de cîte ori sînt întrebat, îi rog ca ei, partidele din actuala Coaliţie, să facă o campanie corectă, să nu se murdărească, să nu dezamăgească electoratul. Am din surse demne de încredere informaţii că lumea se adună, lumea e setoasă să pună întrebări, să asculte răspunsurile, dat fiind faptul că sistemul nostru electoral proporţional este de aşa natură, încît deputatul nostru nu are o responsabilitate faţă de o anumită circumscripţie, ca pe timpuri”, a menționat Mircea Snegur.

În opinia fostului președinte, la această etapă a campaniei electorale, cel mai tare dintre concurenții electorali se evidențiază partidele de stînga, însă multe dintre formațiunile înregistrate în cursă abia încep să se afirme, consideră Snegur.

„Cei de stînga mi se par agresivi de la bun început. Încă nu am auzit şi nu am văzut niciun clip electoral, niciun slogan al comuniştilor, dar socialiştii o fac pe puternicii. Socialiştii lui Dodon sînt bătăioşi şi se evidenţiază şi blocul lui Şelin şi Formuzal”, a spus Snegur.

Referindu-se la ideea modificării Constituției în partea ce vizează alegerea șefului statului, fostul demnitar s-a arătat convins că această decizie trebuie luată de popor.

„Să fii ales de 61 deputaţi, care sînt chipurile reprezentanţii poporului, pe de o parte, şi de 2 milioane de alegători la direct, pe de altă parte, este o diferenţă mare. Şi preşedintele dacă vrea să se simtă tare pe picioare trebuie să aibă sute de întîlniri, să facă baie de mulţime, să răspundă la întrebări ca să se încurajeze”, a punctat Snegur.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?