Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Moldova a alocat 4,2 milioane de lei pentru prevenirea febrei hemoragice Ebola

21 oct. 2014,, 13:45   Societate
2275 0
Foto: moldnews.md
Guvernul Republicii Moldova a decis să aloce 4 milioane 160 de mii de lei pentru achiziţionarea dispozitivelor medicale şi echipamentului de protecţie destinate asigurării necesităţilor urgente ale sistemului de sănătate al țării în prevenirea răspîndirii şi tratamentul febrei hemoragice Ebola, informează NOI.md.

Ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, a comunicat că banii vor fi alocați de Compania Naţională de Asigurări în Medicină din fondul de profilaxie,iar Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale va organiza şi va desfăşura procedurile de achiziţie.

Premierul Iurie Leancă a declarat că febra hemoragică Ebola afectează nu doar statele Africii de Est, dar și alte continente, inclusiv Europa, de aceea este necesar de întreprins măsuri pentru prevenirea răspîndirii acestei maladii.

Virusul Ebola se răspîndește rapid în Africa de Vest, cazuri de îmbolnăvire fiind înregistrate în Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria și Senegal. Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, din cauza Ebola au murit deja peste 4,5 mii de persoane. Febra hemoragică Ebola se transmite prin contactul cu sîngele sau secrețiile persoanei infectate și la contactul cu obiectele persoanelor afectate de acest virus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?