X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Guvernul va aloca 2,5 milioane de lei pentru reconstrucția blocului avariat din Orhei

21 oct. 2014,, 10:18   Societate
2938 0
Foto: allmoldova.com
Guvernul va aloca din Fondul de rezervă 2,5 milioane de lei pentru reconstrucția apartamentelor blocului locativ din Orhei, avariat în urma unei explozii. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, informează NOI.md.

Inițiativa a fost propusă ca măsură de urgență de către ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, și susținută de premierul Iurie Leancă. Cu toate acestea, șeful executivului a precizat că în cazul în care se va constata că vina pentru cele întîmplate o poartă furnizorul de gaz, acesta va trebui să achite prejudiciile.

„Susținem măsura, dar să vedem și care a fost motivul, poate a fost o vină a companiei „Moldovagaz”, le cerem și lor să participe la aceste cheltuieli. E foarte important să alocăm această sumă, astfel încît lucrările să fie inițiate, poate și Consiliul raional va contribui cu ceva” , a spus Leancă.

Totodată, premierul a vorbit despre necesitatea adoptării unui proiect de lege care să instituie obligativitatea asigurării locuințelor. Acesta a anunțat că Guvernul va reveni la proiect după alegeri, „Statul nu-și poate la nesfîrșit asuma aceste cheltuieli, trebuie să examinăm experiența europeană, să găsim mecanismul corect”, a spus premierul.

Potrivit informațiilor prezentate la Guvern, opt apartamente au fost distruse în urma deflagrației produse în blocul locativ din Orhei. Structura de rezistență a edificiului nu a fost deteriorată și poate fi reabilitată, au specificat autoritățile. Explozia s-a produs în noaptea de vineri spre sîmbătă și a făcut mai multe victime.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?