X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

O moldoveancă deportată din Rusia a fost despărțită de fiica ei în vîrstă de opt ani

20 oct. 2014,, 18:45   Societate
4715 4
Foto: viza.md
La Congresul Diasporelor Moldovenești (CDM) în Rusia pentru ajutor s-a adresat cetățeanca Republicii Moldova Larisa Baciu. În familia femeiei, care de mai mulți ani muncește în Rusia, s-a întîmplat o tragedie, transmite NOI.md cu referire la un comunicat emis de CDM.

„Am lucrat în Rusia. Fiica mea s-a căsătorit cu un cetățean rus. Au trăit bine, împreună au o fiică, care la moment este elevă în clasa întîi. Dar fiica mea (mama fetei – nota CDM) a fost deportată din Rusia, ea nu are dreptul de a intra pe teritoriul Federației Ruse pentru o perioadă de cinci ani. În situația în care fiica mea nu putea intra în Rusia, fetița a rămas cu tatăl ei, dar bărbatul a decedat. Fetița a rămas fără îngrijirea părinților și a fost transmisă organelelor de tutelă. M-am întors în Republica Moldova, cu scopul de a-mi perfecta actele necesare ca să pot lua fetița sub îngrijirea noastră, dar organele de tutelă mi-au refuzat cererea”, a declarat Larisa Baciu.

Femeia era disperată, nu știa cum să procedeze. Specialistul în domeniul apărării drepturilor omului, Alexandru Kalinin, care se ocupă de problemele migranților în Federația Rusă, a început investigarea acestui caz. A făcut legătura cu angajații Departamentului de custodie și tutelă din orașul Pavlovo-Posad, regiunea Moscovei. Ca rezultat a efortulor depuse, fetița a fost transmisă bunicii sale, în baza unei procure de la fiica ei și în baza biletelor spre Moldova.

„Mai există și oameni buni, care au avut răbdarea să ne asculte și sa ne ajute. Ne-au cumpărat chiar și bilete înapoi în Republica Moldova.

Mulțumesc lui Dumnezeu, că totuși, am ajuns acasă”, și-a împărtășit bucuria Larisa Baciu.

Vineri, 17 octombrie, Larisa Baciu împreună cu nepoata ei au ajuns în Moldova. Acum fetița va locui cu mama ei, dar nu într-un centru de plasament ca pînă nu demult.

Alexandru Kalinin a menționat că, în prezent, CMD analizează motivele deportarii mamei fetei și în cazul în care se va demonstra că aceasta a fost deportată illegal, se va face tot posibilul pentru a anula decizi respectivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?