X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Primarul de Chişinău cere instalarea unor semne suplimentare în preajma camerelor de supraveghere video

20 oct. 2014,, 18:15   Societate
3923 0
Foto: kp.md
Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, le-a cerut colaboratorilor primăriei să rezolve problema cu instalarea unor semne suplimentare în preajma camerelor de supraveghere video, instalate pe drumuri.

Potrivit agenţiei "Infotag", în şedinţa de luni a primăriei, edilul s-a arătat nedumerit de faptul că aceste camere fotografiază şi atunci când maşinile circulă regulamentar, şi atunci când depăşesc regimul de viteză de 50 km/h. "Sau filmează, pur şi simplu, circulaţia maşinilor, sau înregistrează încălcările. Dacă ele filmează întregul flux al vehiculelor în circulaţie, este o absurditate, care aminteşte de supravegherea în Uniunea Sovietică", a opinat Chirtoacă.

Primarul a menţionat că în Europa camerele înregistrează doar încălcările, nu circulaţia tuturor automobilelor. El a cerut instalarea unor semne cu restricţii de viteză în preajma camerelor de supraveghere video, pentru ca şoferii să cunoască "cu ce viteză trebuie să circule şi dacă au depăşit sau nu regimul de viteză".

Conform spuselor sale, problema trebuie rezolvată în termen de două săptămâni, iar semnele să fie instalate pretutindeni unde există camere, în particular, pe strada Alecu Russo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?