X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Moscova "dezleaga" MISTERUL submarinului din Marea Baltică

21 oct. 2014,, 01:30   Externe
7699 5
Foto: bloger51.com
Misteriosul submarin detectat în apropierea portului Stockholm, capitala Suediei, pe care armata suedeză îl caută în Marea Baltică, este olandez, a afirmat luni o sursă din cadrul Ministerului rus al Apărării, citată de agenția Interfax, preluată de AFP.

'Noi le recomandăm (autorităților suedeze, n.r.) să solicite informații de la comandamentul forțelor navale al Olandei', a declarat sursa respectivă, în condițiile în care speculațiile potrivit cărora submersibilul respectiv ar fi de origine rusească au prins în presa suedeză.

'Este un submarin cu propulsie diesel-electrică olandez de tip Bruinvis ce efectua săptămâna trecută' exerciții, 'inclusiv de revenire la suprafață în regim de urgență, în apropierea orașului Stockholm', conform aceleiași surse.

Acest submarin a intrat vineri în portul din Tallinn, capitala Estoniei, și 'își va relua probabil astăzi drumul' pentru a reveni în Olanda, a mai spus sursa din cadrul Ministerului Apărării de la Moscova. Sâmbătă seară, armata suedeză a declanșat o operațiune militară de amploare cu peste 200 de oameni, nave 'invizibile', nave de deminare și elicoptere, care au efectuat operațiuni de căutare într-o zonă din Marea Baltică de aproximativ 50 de kilometri după apariția unor informații referitoare la o 'activitate submarină străină' în largul Stockholm și publicarea unei fotografii cu misteriosul 'vas străin'.

Rusia a dezmințit duminică informațiile publicate de presa suedeză potrivit cărora forțele armata suedeze ar căuta un submarin rus avariat în apropiere de Stockholm. 'Nu a fost înregistrată nicio situație obișnuită și cu atât mai puțin vreun accident în care să fie implicate nave rusești', a precizat Ministerul Apărării de la Moscova într-un comunicat, scrie Agerpres in pagina electronica.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?