Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Scandalul licitațiilor de la Primărie continuă

20 oct. 2014,, 16:35   Societate
1893 0
Foto: protv.md
Raportul comisiei de anchetă privind licitația organizată de Primărie pentru reparaţia bulevardului Ștefan cel Mare va fi expediat organelor de drept și BERD-ului. Membrii comisiei, creată la nivelul Consiliului Municipal Chișinău, au reiterat că licitația s-a desfășurat cu încălcări ale legislației interne, precum și a regulamentului BERD , informează NOI.md.

Potrivit membrilor comisiei, compania desemnată cîștigătoarea tenderului ,”Delta ACM – 93”, nu este eligibilă pentru acest proiect, întrucît nu dispune de calificarea necesară pe criteriile prevăzute de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Consilierii au obiecții și față de activitatea comisiei de evaluare a ofertelor, care ar fi făcut derogări de la legislației, atunci cînd a desemnat cîștigîtorul.

„Licitația a fost fraudată! Se întrevăd toate premizele articolelor penale - trafic de influență, favorizarea unui agent economic, uz de fals în documentele primare și corupție. Noi batem alarma în legătură cu faptul că achizițiile publice din Chișinău se petrec cu încălcări. Mai departe să se clarifice instituțiile abilitate”, a menționat consilierul municipial Victor Gurău.

Totodată, consilierii susțin că primarul capitalei Dorin Chirtoacă nu a fost împuternicit de CMC să semneze contractul de finanțarea cu BERD, lucru care contravine legislației.

Președintele comisiei de anchetă pe acest caz, Veaceslav Bulat, a respins acuzațiile primarului, potrivit cărora CMC ar fi pornit un atac împotriva Chișinăului.

„Nu există nimeni să fie împotriva acestui proiect, este unul bun, așteptat, pentru că bulevardul se află într-o situația dezastruoasă, doar că vrem ca procedura să se desfășoare corect. Banca a avut încredere în Primărie, dar noi am constatat că sînt derogări de la lege. Cel puțin acest raport o să-l expediem Băncii, iar decizia de a continua sau nu proiectul aparține Băncii” , a spus Bulat.

Anterior, Dorin Chirtoacă i-a amenințat cu judecata pe consilierii care se opun proiectului de reabilitare a celor trei străzi centrale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?