X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Alexandru Tănase răspunde la acuzațiile lui Serghei Lavrov

20 oct. 2014,, 15:35   Politică
5521 7
Foto: blogspot.com
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat pentru presa rusă că prin decizia din 9 octombrie, Curtea Constituțională din Republica Moldova a scos în afara legii partidele care se opun integrării europene. În replică, președintele CC, Alexandru Tănase, a precizat că la mijloc ar fi vorba de o dezinformare, întrucît hotărîrea Curții nu are nicio legătură cu cele menționate de oficialul rus, informează NOI.md.

Tănase a calificat incidentul drept o campanie de manipulare a opiniei publice lansate de unele instituții media de la Chișinău.

„Prin Hotărârea din 9 octombrie 2014, CCM a examinat constituționalitatea Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi a Legii nr.112 din 2 iulie 2014 de ratificare a acestuia. Problema constituționalității partidelor politice ale „căror scop nu este integrarea europeană” nu a fost niciodată examinată de CCM. Este un fals 100%, în hotărîrea CCM din 9 octombrie 2014 nu există nimic din cele declarate de ministrul Lavrov”, a precizat Tănsae în cadrul unei postări pe o rețea de socializare.

Anterior, Serghei Lavrov a declarat în cadrul unui seminar public desfășurat la Moscova că Curtea Constituțională de la Chișinău ar fi adoptat o decizie prin care a declarat drept neconstituționale partidele ce nu au drept obiectiv integrarea europeană. Oficialul a precizat că autoritățile ruse clarifică situația.

"În acest moment, autoritățile de la Chișinău încearcă în mod evident să se miște într-o direcție antidemocratică. Este o decizie strigătoare la cer” a menționat Lavrov.

Amintim că pe 9 octombrie curent, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a adoptat o decizie prin care a declarat drept constituționale prevederile Acordului de asociere cu UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?