X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Poșta Moldovei lansează un nou serviciu pentru moldovenii din Italia (VIDEO)

20 oct. 2014,, 12:45   Societate
3025 0
Foto: noi.md

Cetățenii moldoveni stabiliți în Italia vor putea transmite bani rudelor din Republica Moldova prin intermediul noului serviciu de transfer între Poșta Moldovei și Poșta Italiei. Transferurile bănești vor putea fi efectuate la cele 9000 de oficii poștale de pe teritoriul Italiei și la cele peste 1000 din Moldova, în condiții convenabile, au anunțat autoritățile în cadrul ceremoniei de lansare a serviciului, informează NOI.md.

Astfel, pentru transferul sumelor ce nu depășesc 1000 de euro, va fi perceput un comision de 5 euro, taxă extrem de avantajoasă, comparativ cu alte reţele de transferuri internaţionale, susțin inițiatorii proiectului.

„Din unele estimări reiese că circa 80 la sută din banii trimiși în țară sînt expediați prin canale neformale - curier, microbuze, prietenii, lucru care este foarte riscant. Acest serviciu este unul comod și accesibil, cu costuri minime de deplasare și un comision de 5 euro, de 4-10 ori mai mici decît cele utilizate de alte companii. Costul este foarte atractiv, iar siguranța oferită nu poate fi comparată cu alte canale”, a precizat guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu.

Potrivit ambasadorul Italiei la Chișinău, Enrico Nunziata, negocierile dintre țări pe marginea Acordului care a permis lansarea acestui serviciu s-au desfășurat în timp record. Ambasadorul a menționat că noul serviciu oferă o serie de facilități pentru cetățenii moldoveni din Italia. „Este vorba de un mecanism avantajos nu doar la nivel economic, dar și legal și al transparenței transferurile bănești. La chiar primele zile de lansare am constatat rezultate încurajatoare”, a spus Enrico Nunziata.

Inițiativa a fost salutată și de premierul Iurie Leancă, care a anunțat că astfel de servicii de transferuri bănești spre Moldova vor funcționa în curînd în Spania și Portugalia. „Este doar un prim acord de acest gen, iar costurile implementării lui sînt minime, raportat la ceea ce s-a făcut pînă acum”, a spus Leancă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?